ALBLASSERDAM – Bij De Haan Verhuizingen aan de Edisonweg 18 in Alblasserdam is donderdagavond 2 november 2017 een scholenmarkt voor de ouders/verzorgers en groep 8 leerlingen. Zij kunnen zich daar laten informeren over de algemene structuur van het voortgezet onderwijs. Bovendien presenteren diverse scholen voor voortgezet onderwijs uit de regio zich. De markt begint om 19.30 uur.

De gemeente Alblasserdam en de basisscholen uit het dorp organiseren deze avond om ouders/verzorgers en leerlingen te helpen bij het maken van een schoolkeuze in het vervolgonderwijs. Aan hand van de informatie die zij die avond vergaren, kunnen zij samen met hun kind bepalen welke open dagen zij de komende maanden met hun kind willen bezoeken.

Programma
Wethouder Arjan Kraijo (Onderwijs) verwelkomt de belangstellenden om 19.30 uur. Aansluitend is er tot 21.00 uur gelegenheid de informatiestands van de scholen uit de regio te bezoeken, kennis te maken met docenten, vragen te stellen en brochures te bekijken. Ook wordt er tweemaal een presentatie gegeven over de algemene structuur van het voortgezet onderwijs. De aanwezige scholen variëren in identiteit en niveau.