ALBLASSERDAM – Jesse den Ouden stopt bij Hema Alblasserdam. De Nieuw-Lekkerlander nam zaterdag 14 oktober 2017 afscheid en gaat verder als timmerman. Jesse kwam een aantal jaar geleden als jonge jongen bij de afdelingen brood en gebak te staan. “Hij was zo klein dat de kleinste damespolo nog een jurk voor hem was,” lacht Merel Eisma van de Hema in het Damdorp.

In de jaren die volgden werd Jesse een publiekslieveling in de zaak. Dat had vooral te maken met zijn spontane en gezellige praatjes die hij maakte met zijn klanten. De tiener bleek een harde werker en stond iedere zaterdag van 7 tot half 6 in de winkel.

Goeie baas
Jesse (bijna 18) vertelt: “Ik heb het hier heel goed naar mijn zin gehad. Ik heb een goeie baas (Lex Eisma) en lieve bazin (Merel Eisma). Vandaag is de laatste dag; vanavond sluiten we af met een borrel. Bij drukke periodes, zoals met kerst en het Havenfestival kom ik nog wel helpen.” ‘Bazin’ Merel grapt: “Het is vandaag voor ons bevrijdingsdag.”

Timmerman
Jesse gaat als timmerman aan de slag bij Lagendijk in Streefkerk en zal ook nog één dag in de week naar school gaan. Jesse: “Timmeren doe ik al ongeveer mijn hele leven.” Eerder dit jaar won Jesse de jaarlijkse bouwwedstrijd. Leerlingen uit de hele regio moesten een pottafel bouwen. Alle leerlingen hadden twee dagen de tijd om deze tafel te maken. Voor De Lage Waard deden er drie leerlingen mee aan deze wedstrijd. Uiteindelijk koos de jury aan het einde van de tweede dag Jesse als winnaar.