ALBLASSERDAM – De leden van het CDA in Alblasserdam hebben afgelopen week Arco Strop gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2017. Arjan Kraijo werd aangewezen als beoogd wethouder voor het CDA.  In de komende tijd wordt het verkiezingsprogramma van de partij bekend gemaakt. “We willen ons ook in de volgende periode blijven inzetten voor een groen, sportief en zorgzaam dorp. We nodigen alle Alblasserdammers hierbij nadrukkelijk uit om hun wensen kenbaar te maken. Alleen samen kunnen burgers en overheid, maatschappelijke organisaties en bedrijven Alblasserdam mooi en sterk houden,” aldus lijsttrekker Strop.

Arco Strop (36) is inmiddels vier jaar fractievoorzitter van het CDA in de Alblasserdamse gemeenteraad. In het dagelijks leven is de Damdorper leidinggevende bij PostNL. Hij is gehuwd en heeft twee kinderen.

Arjan Kraijo (42) is sinds de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2014 CDA wethouder in Alblasserdam. De afgelopen jaren heeft hij zich sterk gemaakt voor onder andere schone lucht, sporthal Molenzicht en ruimtelijke ordening in Alblasserdam. Kraijo: “Ik heb er veel zin in om mijn werk voor Alblasserdam ook in een nieuwe periode voort te zetten. Arjan is gehuwd en heeft twee kinderen.

Verkiezingen
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeenteraad plaats. De eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op 21 maart 2018. Alle kiesgerechtigden kunnen die dag stemmen op een politieke partij die actief is in de lokale politiek. Omdat sinds vorig jaar de grens van 20.000 Alblasserdammers is gepasseerd, is er bij de komende verkiezen plaats voor twee extra gemeenteraadsleden in de Alblasserdamse politiek. Na de verkiezingen zal de gemeenteraad van het Damdorp bestaan uit negentien raadsleden in plaats van zeventien.