Advertorial
ALBLASSERDAM – Prins Auto B.V. is deze maand verhuisd van de Edisonweg naar de Wattstraat in Alblasserdam. Op de nieuwe locatie is zeven keer meer ruimte èn er is een splinternieuwe wasstraat. “En die verhuizing was nodig ook, want Prins Auto groeide uit zijn jasje. Als je dan niet doorgaat, hik je aan tegen beperkingen,” vertelt commercieel manager Chris Bosse van het autobedrijf.

De nieuwe locatie van Prins Auto, waar tot een aantal jaar geleden de Opel Centrale zat, ligt op een steenworp afstand van de achtertuin in de Polderstraat waar het  Alblasserdamse bedrijf in 2005 werd gestart door Peter Prins. De nieuwe locatie beschikt over een eigen wasstraat, een grote showroom en een werkplaats met vijf bruggen. “We hebben nu meer bruggen dan monteurs,” vertelt Bosse. In het totaal werken er vijftien mensen bij het bedrijf.

Wasstraat
Prins Auto heeft flink ingezet op de nieuwe wasstraat. Chris Bosse vertelt: “Er zat hier in het verleden al een wasstraat. Op dezelfde locatie hebben we een nieuw apparaat geplaatst. We zullen de wasstraat zelf gebruiken als een auto een beurt heeft gehad, maar de wasstraat is ook voor extern gebruik. Mensen kunnen een waspas kopen met daarop een tegoed, hier wordt korting op gegeven op basis van de hoogte van het wastegoed. Ook is het mogelijk om een losse wasbeurt aan te schaffen.”

Zichtlocatie
Langs de Edisonweg zat het autobedrijf op een zichtlocatie. In de Wattstraat niet meer. Toch verwacht commercieel manager Bosse dat dit niet veel uitmaakt voor het bedrijf. Bosse vertelt: “Omdat wij veel online adverteren, komen onze klanten vanuit het hele land. Letterlijk van Texel tot Maastricht. Heel veel klanten hebben er geen boodschap aan of we langs de doorgaande weg zitten of niet. Overigens houden we ons andere terrein langs de Edisonweg wel aan. Daar zullen onze reclames nog wel zichtbaar zijn.”

Werkplaats
Voor de werkplaats is Prins Auto uiteraard wel op zoek naar lokale klanten, denk hierbij aan het MKB, maar uiteraard ook de particuliere klant. Bosse: “Qua onderhoud kunnen we alle merken servicen en onderhouden. Banden wisselen en opslaan, airco afpersen en vullen, APK, grote- en kleine beurt, vakantiechecks, schadeherstel etc etc.”

Verhuur
Tot slot heeft Prins Auto een verhuurtak. “Vanaf €15,- per dag kunt u al een auto huren.”

Boksschool
Prins Auto is in de afgelopen weken verhuisd en is inmiddels volledig operationeel. Op de vrijgekomen locatie langs de Edisonweg in het Damdorp komt een boksschool. Op welke termijn die er komt, is nog onduidelijk.