OUD-ALBLAS – De 28-jarige Marek Jakub S. uit Polen, die op 25 juni 2017 in dronken toestand een politieauto ramde op de A15, ter hoogte van de Veerweg in Oud-Alblas,  is door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van zeven maanden. Dat meldt Politie Drechtsteden Buiten. Daarnaast moet de Pool zo’n 10.000 euro betalen voor de schade aan de politieauto. Verder moet de man twee agenten, waarvan er één door het incident ziet thuis zit, een schadevergoeding van 1300 euro betalen. Tot slot heeft de man een rijontzegging gekregen van een jaar.

Marek S., die in (tijdelijk) in Maasdriel woonde, ramde op zondagavond 25 juni 2017 met 80 à 90 kilometer per uur een politieauto op de A15 tussen Papendrecht en Alblasserdam. “De man vertoonde asociaal gedrag in het verkeer. Na het negeren van een volg- en stopteken, ramde de Pool de politieauto. De man is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. De agenten zijn uit voorzorg medisch onderzocht,” zo liet een woordvoerder van de politie in juni weten.

Even voor 18:00 uur meldden getuigen dat een bestuurder zich zeer asociaal gedroeg op de A15 richting Rotterdam. Hij hinderde andere weggebruikers onder andere door gevaarlijk dicht op passerende auto’s te gaan rijden. Ter hoogte van Papendrecht wachtten gealarmeerde agenten de man op. Ze gaven de roekeloos rijdende Pool een volg- en stopteken die hij beide negeerde. Toen de politieauto voor de auto van de verdachte reed, ging hij ernaast rijden waarna hij de auto met de twee dienders ramde. De Pool verloor daarbij de macht over het stuur, raakte de vangrail en kwam op de rijksweg tot stilstand. De agenten kregen hun voertuig onder controle en kwamen met de schrik vrij.  Tijdens en na zijn aanhouding bleef de verdachte zich zeer agressief gedragen.

Later bleek dat de man bijna vier keer meer alcohol had gedronken dan is toegestaan.

Marek Jakub S. heeft, net als het Openbaar Ministerie, twee weken de tijd om in hoger beroep te gaan. Doet hij dat niet, is het vonnis definitief.