ALBLASSERDAM – Vrijwilligers van verpleeghuis De Alblashof in Alblasserdam zijn onlangs getrakteerd op een lunch. Dit om hen te bedanken voor hun inzet. Op deze dag zijn ook acht jubilarissen extra in het zonnetje gezet. Zij ontvingen bloemen en een cadeaubon.

Onmisbaar
‘Vrijwilligers zijn belangrijk en hebben voor onze bewoners een onmisbare toegevoegde waarde’, zegt Janet Voorberg, vrijwilligerscoördinator in De Alblashof. In totaal genoten 50 vrijwilligers van deze middag. ‘De vrijwilligers kunnen met hun inzet het verschil maken voor de bewoners. Dat doen zij bijvoorbeeld door kleine activiteiten met de bewoners te ondernemen. Je ziet dat de bewoners hiervan genieten.’

Extra in het zonnetje
Deze middag zijn ook acht vrijwilligers extra in het zonnetje gezet. Janet: ‘Deze vrijwilligers zijn al 12,5 jaar of langer vrijwilliger in De Alblashof en dat waarderen we enorm.’ Van vrijwilliger Nel Smit is afscheid genomen. ‘Nel is ruim 19 jaar werkzaam geweest als vrijwilliger en heeft onder andere wekelijks het ontbijt verzorgd voor bewoners en activiteiten met hen gedaan. We konden vaak een beroep op haar doen en zullen haar missen.’