ALBLASSERDAM – Teus Stam wordt binnenkort op de ledenvergadering van de ChristenUnie Alblasserdam voorgedragen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. De 61-jarige Stam draait al vele jaren mee in de ChristenUnie, niet alleen plaatselijk maar ook in het Waterschap Rivierenland. Hij was jarenlang bestuurslid en lid van de schaduwfractie van de ChristenUnie en zit sinds oktober 2012 in de Alblasserdamse gemeenteraad. In 2014 was Stam ook al lijsttrekker van de partij. Hij volgde toen Arjan Zwaan op.

De ChristenUnie meldt in een persbericht: “Teus Stam heeft er veel zin in om opnieuw in de raad van Alblasserdam het ChristenUniegeluid te laten horen, met daarbij de Bijbel als richtingwijzer. Teus Stam, die ook molenaar is op de Overwaard, zet zich de komende raadsperiode graag in voor onder andere duurzaamheid en werkgelegenheid, de zorg voor kwetsbare groepen in de samenleving, bereikbaarheid en voorzieningen van Alblasserdam.”

Verkiezingen
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeenteraad plaats. De eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op 21 maart 2018. Alle kiesgerechtigden kunnen die dag stemmen op een politieke partij die actief is in de lokale politiek. Omdat sinds vorig jaar de grens van 20.000 Alblasserdammers is gepasseerd, is er bij de komende verkiezen plaats voor twee extra gemeenteraadsleden in de Alblasserdamse politiek. Na de verkiezingen zal de gemeenteraad van het Damdorp bestaan uit negentien raadsleden in plaats van zeventien.

Foto: PitchTV.