ALBLASSERDAM – Halverwege november 2017 gaan vijf vrienden, waarvan drie uit Alblasserdam, één uit Nieuw-Lekkerland en één uit Papendrecht meedoen aan de Nicaragua vulcano challenge 2017. Het vijftal fiets in één week 400 kilometer met de mountainbike door Nicaragua (Centraal Amerika). De vijf gaan door zeer onherbergzaam gebied langs kindertehuizen, die beheerd worden door ‘wereldouders’.

Afzien
Ervaringsgenoten weten dat deze tocht echt afzien is met totaal meer dan 5000 hoogtemeters in een tropisch klimaat. Ton Enthoven van het  Team Enthoven laat weten: “We fietsen ons te pletter, slapen in de kindertehuizen en eten wat de pot schaft. Wij rijden door de rimboe van Nicaragua langs vulkanen en meren. Deze tocht staat volledig in het teken van de weeskinderen die zich bewezen doorontwikkelen.”

Elke euro voor goed doel
Ton vervolgt: “Wat ik als wil benadrukken is dat de deelname aan dit project door de deelnemers zelf wordt bekostigd: de reis en verblijfkosten betalen we zelf. Elke gedoneerde euro gaat volledig naar de kinderen van Wereldouders.”

Deelnemers
De deelnemers aan de mountainbiketocht zijn: Tamer Özkan, Ton Enthoven, Cees Kleijwegt, Marijn van Mourik en Ricardo Sam-sin.

Sponsoren
Het team sponsoren kan via deze link.  Meer informatie over het doel ‘Wereldouders’ is hier te vinden.