ALBLASSERDAM – In bedrijfsverzamelgebouw De Plantage langs de Plantageweg in Alblasserdam zijn donderdag 5 oktober 2017 duizenden liters water naar binnen gestroomd. De brandweer is urenlang bezig geweest met het wegpompen van het water. De eigenaar van speelgoedwinkel en postorderbedrijf Railpress Papendrecht, dat op de benedenverdieping gevestigd is, schat de ontstane schade op tienduizenden euro’s.

De brandweer heeft de stichting Salvage ingeschakeld om de schade verder af te handelen.

Waardoor er zoveel water naar binnen kon komen, is nog niet helemaal duidelijk. Het vermoeden bestaat dat er een verband is met de werkzaamheden die achter het pand plaatsvinden. Dit wordt nog onderzocht.

Onder meer de voorraad van de winkel, een leegstaand pand en het kantoorgedeelte raakten beschadigd door het water.