KINDERDIJK – Mede dankzij het mooie weer en een deelnemersveld van zo’n kleine 500 fietsers, heeft de door Rotary Kinderdijk en Rotary Alblasserwaard georganiseerde Fietsmolentocht 10.000 euro opgeleverd voor de Stichting Hulphond. 

Er kon gekozen worden uit diverse routes van 15, 30, 50 of 70 kilometer, langs het parcours van de fameuze Schaatsmolentocht door de Alblasserwaard. Behalve het fietsplezier was er op de verschillende stempelposten ook van alles te beleven, variërend van het bezoeken van molens tot aan museum De Koperen Knop.

Lustrum
Het aantal deelnemers aan deze lustrumeditie lag iets boven die van vorig jaar. Toen werden er 472 deelnemers geteld. De opbrengst van de fietstocht gaat naar de Stichting Hulphond, die mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag helpt door de inzet van speciaal opgeleide honden.

Over Rotary
Rotary Alblasserwaard en Rotary Kinderdijk zijn serviceclubs die onderdeel uitmaken van Rotary International. De doelstelling van Rotary komt kernachtig tot uitdrukking in haar lijfspreuk ‘Service above Self’. Dat wil zeggen: de leden steunen op verschillende manieren hun medemens zonder onderscheid van ras, geloof of politieke overtuiging. Niet alleen door het opzetten van lokale en internationale (fundraising)projecten, maar ook door het ter beschikking stellen van je (vak)kennis. Zowel Rotary Alblasserwaard en Rotary Kinderdijk hebben tientallen leden, die wekelijks bij elkaar komen.

Op de foto is te zien hoe de hulphond van Ina de Ritter in opdracht van haar de eerste stempelkaart in Bleskensgraaf overhandigt aan een drietal fietsers.