ALBLASSERDAM – Rijkswaterstaat werkt in het weekend van 29 september tot maandag 2 oktober ’s nachts in de Noordtunnel bij Alblasserdam. Tijdens de afsluitingen vervangt tunnelbeheerder Rijkswaterstaat een groot aantal installaties in de tunnel.  De tunnel is tijdens deze werkzaamheden ’s nachts in beide richtingen afgesloten. Ook de opritten S21 Hendrik Ido Ambacht en S22 Alblasserdam zijn afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de N915 (Brug over de Noord). Rijkswaterstaat meldt: “Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van maximaal 15 minuten.”

Verder meldt de tunnelbeheerder: “De tunnels zijn in Nederland van goede kwaliteit. Om dit zo te houden, voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit om de levensduur van de tunnel te verlengen en de veiligheid te kunnen garanderen. De afgelopen tijd zijn diverse nieuwe technische installaties aangebracht in de Noordtunnel, zoals nieuwe camera’s, aanpassingen aan het ventilatiesysteem en de software.  Deze nieuwe installaties worden tijdens de nachtelijke weekendafsluitingen aan het huidige besturingssysteem gekoppeld voor een goede bediening van de tunnel. En om de nieuwe installaties te gebruiken moeten alle nieuwe systemen eerst uitgebreid getest worden. Daarna worden tijdens de nachtelijke afsluitingen de oude installaties weggehaald. Zo kunt u als weggebruiker ook in de toekomst vlot en veilig door onze tunnels rijden.”

Nacht afsluitingen in beide richtingen
De tunnel, de toeritten S21 Hendrik Ido Ambacht en S22 Alblasserdam zijn ’s nachts afgesloten op:

  • vrijdag 29 september 21:00 uur tot zaterdag 30 september 08:00 uur
  • zaterdag 30 september 21:00 uur tot zondag 1 oktober 09:00 uur
  • zondag 1 oktober tot 21:00 tot maandag 2 oktober 05:00 uur

Nacht afsluitingen richting Rotterdam
De tunnel en de toerit S22 Alblasserdam is ’s nachts afgesloten op:

  • maandag 9 oktober tot zaterdag 14 oktober tussen 21:00 uur tot 05:00 uur.

Nacht afsluitingen richting Gorinchem/Nijmegen
De tunnel en de toerit S21 Hendrik Ido Ambacht is ’s nachts afgesloten op:

  • maandag 2 oktober tot zaterdag 7 oktober tussen 21:00 uur tot 05:00 uur.

De Noordtunnel is overdag en tijdens de spits bereikbaar.

Omleidingen
Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van maximaal 15 minuten. Ter plaatse geven gele borden geven de omleidingsroute aan via de N915 (Brug over de Noord.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.rijkswaterstaat.nl –> wegwerkzaamheden Of bel naar het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat 0800 – 8002 of via Twitter.