KINDERDIJK – Een opvallende stunt vrijdagmiddag 29 september 2017 bij de molens van Kinderdijk. Zeventig breakdancers uit Nederland, maar ook uit België, Frankrijk, Italië en Brazilië, reisden af naar Kinderdijk om geschiedenis te komen schrijven. De breakdancers voerden op pontons in het water een halve minuut lang tegelijkertijd de ‘windmill’ uit. Daarmee werd een wereldrecord gevestigd. ‘The Windmill’ is een draaiende beweging waarbij de benen in de lucht roteren en het bovenlichaam over de grond draait.

De stunt werd gedaan in het kader van het WK breakdance dat dit jaar in Nederland gehouden wordt. De jongste deelnemer was 15 jaar en de oudste ongeveer 50. De finale van het kampioenschap is op 4 november. De zestien beste breakdancers ter wereld nemen het dan tegen elkaar op.

SBS6
De stunt bij Kinderdijk is vrijdagavond 29 september 2017 om 22.30 uur te zien bij Hart van Nederland op SBS6.

Breakdance, ook bekend als breaking of b-boying of b-girling, is een dansstijl. Breakdance vormt samen met rap, graffiti en dj’en de vier elementaire onderdelen van hiphop. Het dansen zelf wordt breakdancen of breakdansen genoemd.

Onderstaand filmpje en onderstaande foto’s zijn gemaakt door Milan Kromdijk. Bovenstaande foto is gemaakt door Jaap de Vries.