Advertorial
ALBLASSERDAM – Met een uurtarief van 28 euro exclusief btw blijft hoveniersbedrijf Budget Groenprojecten uit Alblasserdam onder de marktprijs. Jan-Willem van den Breevaart, eigenaar van het bedrijf vertelt: “Na bijna 1,5 jaar gedraaid te hebben wil ik in deze advertorial voornamelijk focussen op de aanleg van tuinen. Door een moderne strategie die lage overheadkosten realiseren kan ik het  uurtarief onder de marktprijs houden! Er wordt  een uurtarief gerekend van 28 euro ex btw.”

Jan-Willem vervolgt: “Ik heb bijvoorbeeld geen opslagkosten, doordat ik de meeste benodigde materialen via internet op locatie laat bezorgen. Ook gebruik in een klein deel van een loods om een deel van de machines op te slaan. Hier hoef ik niets voor te betalen, want de loodseigenaar mag incidenteel mijn machines gebruiken. Zo zie je maar dat een goede samenwerking belangrijk is, en dit ook in de bedrijfskosten scheelt. Ook koop ik alleen machines die ik veel gebruik en werk samen met andere hoveniersbedrijven, zodat wij machines  kunnen uitwisselen. Er wordt geen gebruik gemaakt van een zakelijk krediet, omdat het rentepercentage hoog is en uiteindelijk ook weer zorgt voor hogere bedrijfslasten. Kort gezegd: ik koop alleen iets wat ik kan betalen. Ook mijn leveranciers en aannemers betaal ik binnen een week, in sommige gevallen worden ze vooruit al betaald! Dit zorgt voor rust in je bedrijf en straalt vertrouwen uit waardoor aannemers en leveranciers altijd voor je klaar staan en goede kwaliteit afleveren.”

 

Onze machines.

Buxusrups
Over de inmiddels gevreesde buxusrups vertelt Jan-Willem van den Breevaart: “Het kan u niet ontgaan zijn: ook in Alblasserdam en omgeving zijn er veel buxussen aangetast door de buxusrups. Dit resulteert in kaalgegeten planten die er als dood uitzien. In onze optiek is de beste oplossing om de hagen/planten te verwijderen en voor een alternatief te kiezen. De bestrijding van de rups met gif valt tegen, omdat het herhaaldelijk nodig is en hier zijn uiteraard kosten aan verbonden. Omdat buxushagen toch meestal in de wat oudere tuinen staan, kan het direct een goed moment zijn om te kiezen voor een reconstructie van de tuin. Een goed alternatief voor de buxus is bijvoorbeeld een Fagus Sylvatica (Beukenhaag), een Taxus of  Liguster. Ook een Euonymus wordt vaak genoemd als alternatief.”

Er zijn veel dode buxussen in de regio door de buxusrups.

Ruimtelijke tuinen die onderhoudsarm zijn
“Je ziet nog regelmatig dat tuinen vol staan met bijvoorbeeld buxushagen en kleine paadjes ertussen. Leuk, maar niet efficiënt. Je hebt weinig vierkante meters bestrating en de tuin is niet bruikbaar. Daarnaast zie je regelmatig dat er grote tuinen zijn die toch weinig ruimte hebben doordat er veel planten en struiken staan op onlogische plaatsen. Onze strategie is veel vierkante meters bestrating, zonder het gevoel te hebben dat er weinig groen is. Dit effect bereiken we door de vierkante meters groen in de hoogte te maken. Dus in plaats van een schutting, kiezen we voor bijvoorbeeld RVS gaas met hardhouten palen en Hedera, afgewisseld met verschillende soorten Clematis zodat er ook bloemen aan komen.  Het totaalbeeld is een tuin die praktisch is, weinig onderhoud nodig heeft, maar toch met een groene look!”

RVS gaas met hardhouten palen en Hedera, afgewisseld met verschillende soorten Clematis.

Het voordeel voor de  ‘potentiële’ klant
“Nu kan het zijn dat u zich afvraagt welke voordelen het voor u heeft om ons als bedrijf in te schakelen. Allereerst is er natuurlijk het lage uurtarief wat tot stand is gekomen door de bovenstaande strategie te volgen. Maar er zijn nog meer voordelen:

  • Wij geven altijd een half jaar garantie op door ons uitgevoerde werkzaamheden en geleverde materialen
  • Wij werken alleen met nieuwe machines die in goede staat verkeren
  • Onze leveranciers zijn betrouwbare partners, die goede kwaliteit leveren tegen een redelijke prijs. In de meeste gevallen leveren ze op locatie, en bij de grotere klussen zonder transportkosten te rekenen!
  • We werken samen met andere hoveniersbedrijven, zodat grote projecten geen probleem zijn. Budget Groenprojecten treedt dan op als hoofdaannemer en blijft het aanspreekpunt en bewaakt de financiën, zodat een klant niet voor onaangename verrassingen komt te staan.
  • Er wordt gedacht in oplossingen, niet in problemen. Het klinkt soms heel eenvoudig, maar deze denkwijze heeft ons ver gebracht en is ook in het voordeel van de klant. In principe kunnen wij alle werkzaamheden realiseren binnen het tuinonderhoud en tuinaanleg.
  • Eerlijk advies/transparant zakendoen: Wij geven altijd eerlijk advies na de klant toe en geven niet gelijk een dure oplossing wat in ons voordeel zou zijn. We inventariseren de wensen/eisen van de klant, en in de meeste gevallen is de duurste oplossing zeker niet de beste of in lang niet alle gevallen nodig.
  • Wij werken samen met diverse vakmensen, en beschikken daardoor over veel kennis en oplossingen voor zowel tuinonderhoud als tuinaanleg!
  • Er wordt altijd gebruik gemaakt van goede materialen die lang meegaan, terwijl het niet heel duur hoeft te zijn. Een bekend voorbeeld is een schutting met hardhouten palen en geïmpregneerd vurenhouten schuttingdelen ertussen. Ook is er tegenwoordig veel keus in goede kwaliteit betonsteen, tegen een scherpe prijs bij onze vaste leveranciers!

De voorkeur heeft de middelgrote tot grote tuin, zodat ik de klant meer aandacht kan geven.  Ook werken we altijd in de regio. In principe is de maximale werkafstand 25 km vanaf de bedrijfslocatie. Dit heeft als voordeel dat er weinig reistijd en reiskosten zijn.”

Opbouw van klantenkring en het realiseren van een stijgende omzet
“Vanaf de start van het bedrijf is het eigenlijk direct goed gegaan. In het begin kon ik veel bij mijn vader die ook een hoveniersbedrijf heeft in de verhuur, zodat ik direct omzet kon realiseren, en daarnaast een eigen klantenkring kon opbouwen. Hier ben ik hem nog steeds heel dankbaar voor dat hij me deze kans heeft gegeven en we werken nog steeds naar volle tevredenheid samen.”

Doorbraak
“De doorbraak kwam na een advertentie op alblasserdamsnieuws.nl in combinatie met Facebook. Hier kwamen veel aanvragen op binnen en dit heeft geleid tot een flinke stijging van de omzet. Ook mond-tot-mond-reclame speelt een belangrijke rol. Tevreden klanten zijn een ambassadeur voor je bedrijf en zorgen voor nieuwe klanten! Af en toe schrijf ik ook in op Werkspot.nl en dan voornamelijk op de grotere klussen.”

Uitgelicht project
“Eén project wil ik hier kort beschrijven zodat u kunt zien welke mogelijkheden er zijn bij Budget Groenprojecten.

Ik kwam bij een klant om een offerte uit te brengen voor een voortuin van ca 100m2, het plaatsen van een schuur en uitgraven van een coniferenhaag met een 5 tons rupskraan. De klant had zelf al heldere ideeën en dit omgezet naar een mooi tuinontwerp. Na een offerte te hebben uitgebracht kon ik een paar dagen later al aan de slag met meerdere collega’s. Nadat de voortuin was opgeleverd moesten er in de achtertuin (ca 400m2)ook werkzaamheden plaatsvinden. Omdat er onduidelijk was hoeveel puin er in de grond zou zitten en wat voor eindresultaat de klant precies wilde, hebben we het op urenbasis gedaan. Ik kreeg een behoorlijk budget, maar er moest ook veel gedaan worden. Het was een oude achtertuin waar gigantisch veel puin onder de grond zat op de lijn waar een damwand moest komen. Ook moesten er veel struiken verwijderd worden die dood of ziek waren en de locatie had één probleem: er was geen achterom. Dit betekende dat alles door een gang in het huis vervoerd moest worden. Uiteindelijk is er totaal bijna 60m3 groenafval en puin afgevoerd. Wij hebben er voor gekozen om dit handmatig te doen, omdat het fors goedkoper was dan een paar dagen een torenkraan in te huren. De klant heeft zelf de tuin ontworpen; in overleg met mij. Dit scheelde voor de klant ontwerpkosten en de tekeningen zagen er prachtig uit! Het is nu een prachtige tuin geworden op een mooie locatie, zodat de klant weer echt van de tuin kan genieten!

Zo is het altijd mogelijk om zelf een ontwerp te maken, in overleg met mij. Op basis daarvan breng ik een offerte uit, en het is altijd mogelijk om een deel van de werkzaamheden zelf uit te voeren!”

Het is nu een prachtige tuin geworden op een mooie locatie, zodat de klant weer echt van de tuin kan genieten!

Nieuwe klanten
“Natuurlijk plaatsen wij deze advertorial niet voor niets, wij willen op deze manier nieuwe klanten binnenhalen en te overtuigen met het bovenstaande artikel! Uiteraard kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen voor een offerte. Door onze werkwijze kunnen wij u een scherp aanbod doen en zeker met grote projecten kan dit u veel voordeel opleveren! Door onze informele aanpak zult u zich snel bij ons thuis voelen. Een goede relatie tussen de opdrachtgever en opdrachtnemer is van essentieel belang. Je moet immers de gedachten van een klant vertalen naar de praktijk. Een veelgehoorde reactie na oplevering van een tuin is: “Wat creëren jullie veel ruimte in de tuin. We komen echt tot rust. En dat alles tegen een redelijke prijs.”

Contact
Contact opnemen met Jan-Willem van den Breevaart van Budget Groenprojecten kan via het telefoonnummer 0633931204. Verder is hij volgen op Facebook via deze pagina.