ALBLASSERDAM – Zo’n vijftig kinderen hebben woensdag 27 september 2017 meegedaan aan de obstakelloop in recreatiegebied het Lammetjeswiel in Alblasserdam. De loop werd georganiseerd door de Stichting Welzijn Alblasserdam, Jeugd-Punt en het Alblasserdams, Beweeg & Cultuur team. Wethouder Dorien Zandvliet gaf het startsein van de ‘obstacle run’. De kinderen moesten zeven obstakels trotseren. Na enig oefenen ging de wedstrijd van start.

De kinderen moesten onder meer onder een net door kruipen, over banden klauteren en over een boomstam over een sloot lopen. De wedstrijd bestond uit twee rondes. Dion Mets en Naomi Husmann waren de snelste jongen en het snelste meisje in de groep kinderen tot en met tien jaar. In de groep vanaf elf jaar finishten Twan Kooij en Milan Ouwens precies tegelijk. Omdat er maar één de winnaar kon zijn, moesten de twee een deel van het parcours opnieuw afleggen. Twan kwam vervolgens net iets sneller over de finish dan Milan. Bij de meisjes boven de tien jaar ging de prijs naar Anne Oskam. De vier winnaars ontvingen een beker.

Voor alle deelnemers was er (gesponsord) fruit en water.

De ‘obstacle run’ werd georganiseerd in het kader van de Week tegen eenzaamheid. Wethouder Dorien Zandvliet lichtte toe: “Hiermee willen we aandacht geven aan het bredere probleem van eenzaamheid. Dat er ouderen eenzaam zijn, weten we, maar er zijn ook kinderen die geen vriendjes of vriendinnetjes hebben en jongeren die niet weten waar ze naartoe moeten. Door sport en spel kunnen mensen zich minder eenzaam voelen en ze kunnen nieuwe vrienden ontmoeten.”

Verder meldde de wethouder dat zaterdag 7 oktober 2017 in Landvast de film Dikkertje Dap vertoond zal worden in het kader van de Week tegen eenzaamheid. De filmochtend is speciaal voor kinderen en hun opa’s en oma’s. De kosten zijn 7,50 euro per persoon. Dit is voor de entree voor de film en een lunch. Reserveren kan via info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl.

Tekst en foto’s: Peter Stam.

 

Deze gevonden jas kan opgehaald worden bij de Stichting Welzijn Alblasserdam.