ALBLASSERDAM – Op zaterdag 7 oktober 2017 wordt in het Alblasserdamse ijsclubgebouw aan het Kortland 40a een verwendag voor (ex) kankerpatiënten georganiseerd. De organisatie is voor de elfde keer in handen van pedicure Saskia Jongeneel van ‘Hair and Feetpleasure’ uit Alblasserdam. Een dertiental vrijwilligers gaan er 7 oktober alles aan doen om 35 mensen een onvergetelijke dag te bezorgen.

Andere mensen inspireren
De Alblasserdamse onderneemster Saskia Jongeneel begon elf jaar geleden met de verwendag, nadat zij in haar praktijk mensen sprak die te maken hadden met kanker en daardoor soms radeloos waren. Bij Saskia konden zij hun verhaal kwijt. De Alblasserdamse vertelt: “Ik dacht: misschien kan ik wat voor deze mensen betekenen en zo ontstond het idee om een verwendag te organiseren. Dat is uiteindelijk dankzij de sponsoren en vrijwilligers een succes geworden. Het geeft elke keer weer zoveel energie en voldoening om mensen te kunnen helpen. Daar doen we het voor. We hebben het in al die jaren met alle liefde gedaan en hopen de verwendag nog heel lang te blijven organiseren. Daarnaast hoop ik met deze dag ook andere mensen te inspireren om ook wat voor anderen te betekenen.”

Programma
De gasten worden zaterdag om 10.00 uur ontvangen met koffie / thee en zelfgebakken cake en gebak (met onder meer de beroemde appeltaarten van vrijwilligster Stienie). “Er zijn dit jaar weer onder meer een visagiste, een kapster, een nagelstyliste, een reikimaster en een fysiotherapeut. Verder is er livemuziek van de band ‘Butterfly’ uit Brabant en wordt er Bingo gespeeld. Tussen de middag zijn er salades en broodjes en daarna is er nog een quiz. Tot slot worden er die dag portretfoto’s gemaakt. De bezoekers mogen die zelf ophalen bij foto Teunissen,” vertelt Saskia.

Sponsors
De verwendag wordt gesponsord door de Alblasserdamse IJsclub, Fiore Bloemen, Hotel Van Krimpen, ‘t Kaasmes, Albert Heijn, Ron’s Bloemensjop, de collega’s van Elly de Ruiter, Foto Teunissen, Martin de Bruin en de band Butterfly.

Gratis aanmelden
Mensen die willen deelnemen aan de verwendag, kunnen zich tot en met vrijdag 6 oktober 2017 aanmelden bij Saskia via 078-691385. Dankzij de bijdrage van de sponsoren, en die van de vrijwilligers, is de toegang voor de (ex) kankerpatiënten helemaal gratis.