ALBLASSERDAM – Afgelopen week zijn de ‘Wereldmeiden’ van Stichting Welzijn Alblasserdam (de SWA) weer van start gegaan. Gedurende dit programma komen vrouwen om de week bij elkaar op donderdagochtend om sociale contacten op te doen, iets creatiefs of educatiefs te ondernemen en bovenal om gezellig samen te zijn. De start bracht de dames naar Dordrecht.

Met een kop koffie werden de dames ontvangen op het kantoor van de SWA. Gezamenlijk met de Waterbus gingen de Wereldmeiden naar Dordrecht. Daar bezochten zij hotel Bellevue en het Hof van Nederland. Hier leer je meer over de geschiedenis van Dordrecht en Nederland.

Bij terugkomst stond er een lunch klaar en werd het vervolg van het programma besproken. Aangezien het de Week tegen Eenzaamheid was, werd hier ook aandacht aan gegeven.

De volgende ochtend staat gepland op 5 oktober en is in De Postduif van 9.30 tot 12.00 uur. Naast migrantenvrouwen zijn ook Nederlandse vrouwen welkom op deze ochtenden. De dames zullen hapjes vanuit verschillende culturen klaarmaken voor de bezoekers.

Neem voor vragen contact op met de SWA via info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl of 078 – 20 21 22 0.