ALBLASSERDAM – De documentaire ‘Leven in de kas’, een filmisch portret van stadlandbouwkas De Oude Beer in Dordrecht gaat zaterdag 30 september 2017 in première in cultureel centrum Landvast in Alblasserdam.  ‘Leven in de kas’ is een hartverwarmende documentaire over de groenste kas van de Drechtsteden, De Oude Beer. Richard Dekker maakte een uniek portret van dit bijzondere vrijwilligersproject aan de Rijksstraatweg.

Hij neemt de kijker in een klein halfuur mee tot in alle uithoeken van de kas om kennis te maken met een aantal vrijwilligers en de vele dieren die zich er thuis voelen.

De documentaire vertelt het verhaal hoe een kas met volledige uitgeputte grond in een paar jaar tijd transformeerde in een weelderige groene oase, waarin ook een enorme diversiteit in dieren en insecten is ontstaan. De Oude Beer bloeit, groeit en leeft, maar is voor alles een plek waar mensen elkaar ontmoeten.

De speciale vertoning wordt ingeleid door documentairemaker Richard Dekker en vrijwilliger Nettie Dekker. Na de film is er gelegenheid om vragen te stellen en na te praten.

Ontdek De Oude Beer op zaterdag 30 september 2017 in Cultureel Centrum Landvast, Haven 4, 2951 GC Alblasserdam. Inloop vanaf 10.00 uur. De film start om 10.30 uur.  De toegang is gratis. Reserveer via levenindekas@gmail.com.

Foto’s ingezonden door Nettie Dekker.