ALBLASSERDAM – Alblasserdam stond afgelopen zaterdag, 23 september 2017, bol van activiteiten. Vanwege de nationale burendag werden er, net als vorig jaar, feesten georganiseerd in het dorp. Bij gymnastiekvereniging KDO werd voor de vijfde maal de KDO Familiedag gehouden.

Ontbijt
Er was weer een spetterend programma voor jong en oud. Startsein van de dag was het ontbijt voor ruim honderd man. Later volgden er demonstraties van de verschillende gymnastiek en turngroepen, zowel jongens als meiden basis en recreatie, RTT, selectie, de 55+ers en als afsluiter de streetdancemeiden. Met een zonnetje, was het heerlijk weer.

Lappendekens
In de middag was er voor iedereen onder meer pannenkoeken en broodjes knakworst. In de middag werden kinderen geschminkt en werd er gezamenlijk lijnvolleybal gespeeld, spijkerbroekgehangen en gebadmintond. Ook aan het goede doel werd gedacht. Vele vrijwilligers waren al weken bezig om lapjes te breien of te haken (15×15 cm). Hiervan werden lappendekens gemaakt voor Roemenië en Albanië. Deze gaan via de stichtingen Licht in de Duisternis en Hoop voor Albanië naar de mensen die het daar nodig hebben.

Klapstuk
Klapstuk van de dag waren het High Tea circuit (3 onderdelen van een half uur) en de ‘KDO´s Kennisquiz’ waarbij iedereen zijn kennis over KDO en allerlei andere categorieën konden testen. “Dankzij de inzet van vele vrijwilligers kijken we terug op een heel geslaagd familie-evenement,” laat KDO weten.

Buurtfeesten
Ook de buurtfeesten in het kader van de nationale burendag verliepen goed. Op diverse locaties kwamen buurtbewoners bijeen voor een buurtfeest. Onder meer in Reederijstraat, de Lavendel, Merelstraat / Leeuwerikstraat en de Willem Dreeshof.