ALBLASSERDAM – Het Britse bedrijf British Steel neemt het Alblasserdamse bedrijf FNSteel over. Het personeel, de klanten en de leveranciers zijn hier afgelopen week van op de hoogte gebracht. Een woordvoerster van het bedrijf laat weten dat de overname ‘de continuïteit van het bedrijf waarborgt’. “We vallen met de overname onder een grote groep en hebben in dat opzicht ook meer feedback.”

Voor het personeel zal er niets veranderen. De bedrijfsactiviteiten blijven hetzelfde en ook de naam FNSteel blijft intact. “FNSteel blijft een zelfstandige onderneming en verandert alleen van eigenaar,” aldus de woordvoerster.

Overname
Ook het Duitse bedrijf Boderus, dat onlangs de wals overnamen van het failliete Nedstaal, had naar verluidt interesse in overname. FNSteel koos uiteindelijk toch voor British Steel.

Telegraaf
De Britse Telegraaf schrijft dinsdag 26 september ook over de overname. Dit artikel is hier te lezen.

Nedstaal
FNSteel is gevestigd aan de Rapenburg in Alblasserdam. Op het terrein zat tot voor kort ook het bedrijf Nedstaal gevestigd. Dit bedrijf ging begin 2017 failliet. Ongeveer een derde van het terrein is daardoor momenteel niet in gebruik. Ruigenhil Vastgoed, eigenaar van de grond, is deze gevraagd naar de plannen met het terrein. Ruigenhil Vastgoed laat weten dat er momenteel nog geen concrete plannen zijn.