ALBLASSERDAM – Anja Helmink uit Alblasserdam organiseert de komende maanden elke eerste zondag van de maand een ontmoetingsmiddag in discotheek The Abbey op de Dam in Alblasserdam. De ontmoetingsmiddagen starten om 14.00 uur en duren tot 16.00 uur en zijn voor iedereen toegankelijk.

Anja vertelt: “In The Abbey kun je gewoon binnen lopen, ergens aanschuiven en een praatje maken met wie je maar wilt. Dat gaat eigenlijk vanzelf, daarover waren ook de bezoekers het eens afgelopen zondag 3 september. Eigenlijk was twee uur nog tekort. de laatste bezoekers gingen pas tegen vijven weg.”

De Alblasserdamse vervolgt: “Ontmoeting is de basis van het iets kunnen betekenen voor elkaar. Dat vinden ook de eigenaars van The Abbey, John Morlog en Stephanie Langius. John stelt zijn tent gratis beschikbaar en is zelf met een paar man aanwezig om alles in goede banen te leiden. Ook hij vindt het leuk om een praatje te maken met de bezoekers.”

In plaats van drank is er op de zondagmiddagen koffie, thee en frisdrank. Ook is er altijd iets lekkers zoals koek, chips of een snack. Dit laatste is bij de prijs van het drinken inbegrepen.

De koffie, thee en frisdrank kosten 1,50 euro. Voor mensen met een krappe beurs zijn gratis consumptiebonnen aan te vragen via een mail naar anjahelmink@hotmail.com, of telefoontje naar: 06-28307984.

Op 1 oktober is de volgende Happy Sunday. Anja: “Heb je zin in een praatje, potje darten of paar uurtjes gewoon relaxen? Hartelijk welkom. Voor alle duidelijkheid: de middagen zijn niet alleen voor jongeren. Echt iedereen is welkom. Ook kinderen zijn onder begeleiding welkom. Voor hen zijn er stripboeken, kleurplaten en spelletjes aanwezig. Wat zou het mooi zijn als mensen van allerlei leeftijd en achtergrond elkaar in The Abbey gaan vinden.”