ALBLASSERDAM – Bij bouwmarkt Hornbach aan de Kelvinring in Alblasserdam zijn maandag 25 september 2017 drie verstopte verstekelingen aangetroffen in een vrachtwagen. Het drietal uit Albanië werd rond 07.30 uur ontdekt. De Bulgaarse chauffeur, die de Albanezen ontdekte, was zich volgens de politie van geen kwaad bewust.

“Waar en wanneer ze in de vrachtwagen zijn geklommen is op dit moment niet duidelijk in verband met een taalbarrière. Het drietal is aangehouden voor de vernieling van het zeil en gaat daarna over naar de vreemdelingenpolitie,” aldus een woordvoerster van de politie.

Nog geen twee weken geleden werden in Alblasserdam ook al zes verstekelingen aangetroffen in een vrachtwagen. Dat zestal kwam uit Irak. Vijf van hen waren minderjarig.

Een verstekeling of blinde passagier is iemand die zich illegaal of ongewenst aan boord bevindt van een schip of ander voertuig, zonder dat de legale bemanning daarvan op de hoogte is.