ALBLASSERDAM – Kinderboerderij De Plantage in Alblasserdam viert op zaterdag 30 september 2017 dat de Stichting Kinderboerderij De Plantage negen jaar bestaat. Dit wordt gedaan met tal van activiteiten zoals koorddansen, sjouwen met de sterke man, blik werpen en meer. Het overkoepelende thema is ‘circus’. Kinderen mogen zich die zaterdag ook zich laten schminken en kunnen zich uitleven op het springkussen.

De toegang tot de kinderboerderij zelf is gratis. Deelname aan de activiteiten kost twee euro. Het feest start om 11.00 uur en is om 16.00 uur afgelopen.

Verder kan de Stichting Kinderboerderij De Plantage 250 euro verdienen, als zoveel mogelijk mensen oude apparaten in komen leveren. Bezoekers die van 26 september t/m 4 oktober afgedankte kleine elektrische apparaten inleveren bij Stichting Kinderboerderij De Plantage te Alblasserdam, steunen de boerderij en maken zelf kans op een prijs. Hoe meer bezoekers naar de kinderboerderij komen, hoe groter de kans dat deze een ‘Dierendagbonus’ van 250 euro wint. Alle 170 kinderboerderijen die samenwerken met Wecycle doen mee. Wecycle is de non-profitorganisatie die de inzameling en recycling van e-waste regelt in Nederland.

Wie op zijn of haar favoriete kinderboerderij kleine apparaten inlevert voor recycling, kan ter plekke met zijn smartphone inchecken op de Wecycle-actiepagina op Facebook. Via GPS (Global Positioning System) wordt vastgesteld of de inwoner echt op de kinderboerderij is. De drie kinderboerderijen met de meeste aanmeldingen ontvangen van Wecycle een Dierendagbonus van € 250,-. Drie bezoekers maken kans op een heerlijke high tea. Op 5 oktober maakt Wecycle de winnaars bekend. Meer informatie: facebook.com/WecycleNL.