ALBLASSERDAM – De politie heeft in de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 september 2017 een beginnende autobrand geblust. De betreffende auto stond geparkeerd langs de Blokweerweg in Alblasserdam. De brandweer werd rond 0.30 uur opgeroepen. Intussen wisten agenten met brandblussers de brand al te blussen. De brandweer kwam zonder spoed ter plaatse en heeft een nacontrole uitgevoerd. Hiervoor werd de motorkap van de auto opengebroken.

Omdat de brand waarschijnlijk niet door kortsluiting of ander technisch mankement is ontstaan, bestaat het vermoeden dat de brand is aangestoken. De politie zal daarom de auto, die onverzekerd bleek te zijn, nader onderzoeken.

Voor de Dordtse eigenaar van het 20 jaar oude voertuig is een briefje achtergelaten met daarop de gegevens van de politie.

Mensen die iets hebben gezien of gehoord dat met het ontstaan van de autobrand te maken kan hebben, worden verzocht om hun informatie door te geven aan de politie via het nummer 0900-8844.