ALBLASSERDAM – Stichting Welzijn Alblasserdam (de SWA) organiseert tijdens de Nationale Week tegen Eenzaamheid, 21 september tot en met 7 oktober, diverse uitstapjes voor jong en oud. Op deze manier wil de stichting eenzaamheid onder de aandacht brengen en inwoners van Alblasserdam de mogelijkheid bieden samen iets te ondernemen.

Gedurende deze week kunnen deelnemers Dordrecht ontdekken, een boottocht maken door de Alblasserwaard met avondeten, varen langs de molens van Kinderdijk, een obstacleruntraining bij het Lammetjeswiel bijwonen of de natuur in tijdens een natuurtocht. Ook wordt een filmmiddag in Landvast georganiseerd voor opa’s en oma’s met hun kleinkinderen.

Eenzaamheid is een belangrijk thema voor de SWA. Tonia Ruybroek, directeur, vertelt: “Ik hoop dat Alblasserdam straks een dorp is waar niemand alleen hoeft te zijn. Wij gaan graag de komende tijd in gesprek met inwoners en partners om ideeën op te halen.  Met deze ideeën willen wij eenzaamheid onder de aandacht brengen en aanpakken. Wij zijn blij dat de gemeente Alblasserdam eenzaamheid als belangrijk speerpunt heeft en ons steunt, zodat wij de positieve gezondheid in het dorp kunnen bevorderen.

Kijk voor het complete aanbod van activiteiten op https://stichtingwelzijnalblasserdam.weebly.com/kalender.html . Hier vindt u de tijden, eventuele kosten en voor wie de activiteiten zijn. Er zijn voor de activiteiten een beperkt aantal plaatsen. Opgeven of meer informatie is te verkrijgen via Leroy Benschop, Sociaal Makelaar, via leroy@stichtingwelzijnalblasserdam.nl of 078 – 20 21 22 0.

Samen met Team ABC en Jeugd-Punt organiseert de SWA een obstacleruntraining bij het Lammetjeswiel. Deze training, welke speciaal gericht is op kinderen van 6 tot 14 jaar, moet de deelnemers kennis laten maken met de sport en is de aftrap van het nieuwe seizoen A-kids. Aanmelden kan via leroy@stichtingwelzijnalblasserdam.nl of 078 – 20 21 22 0. Kosten: € 2,50 per persoon.