ALBLASSERDAM / HENDRIK-IDO-AMBACHT – In de Crezeepolder, het natuurgebied tegenover Alblasserdam en naast de Alblasserdamse Brug, zijn woensdag 20 september 2017 tientallen dode watervogels gevonden.  Een ruimingsbedrijf heeft in de middag zo’n 25 dode eenden, meerkoeten en andere vogels opgeschept en meegenomen in zakken. De dode dieren zullen in het laboratorium worden onderzocht, om te zien wat de doodsoorzaak is.

Vanwege de stank en de onbekende doodsoorzaak, werden de ruimingswerkzaamheden verricht in pakken en met maskers op het hoofd.

Dode dieren
Omdat er waarschijnlijk nog veel meer dode dieren in het gebied liggen, gaan de ruimingswerkzaamheden op een later moment verder. Wanneer de uitslag van het laboratorium bekend wordt gemaakt, is nog niet duidelijk.

Crezéepolder
De Crezéepolder is een polder tussen de plaatsen Ridderkerk en Hendrik-Ido-Ambacht en ligt recht tegenover Alblasserdam. De voormalige landbouwpolder dient als waterberging/ zoetwatergetijdengebied en is toegankelijk voor publiek. Er zijn verschillende wandelroutes in en om het gebied mogelijk. Ook is vorig jaar een aansluiting gemaakt met het naastgelegen natuurgebied, de Ridderkerkse Grienden en Gorzen. Daarmee is een 10 kilometer lange aaneengesloten wandelroute door het groen ontstaan.