ALBLASSERDAM – Het verkeer op de A15 ter hoogte van de Noordtunnel bij Alblasserdam, rijdend richting Gorinchem, is woensdagmiddag 20 september 2017 stilgelegd in verband met een te hoog beladen vrachtwagen. De hoogtemeters voor de tunnel zagen dat de lading op de vrachtwagen te hoog was, waardoor vervolgens alle stoplichten op rood gingen. Via de nooduitgang werd de chauffeur van de snelweg gehaald. Daar reed hij zich vervolgens vast in het gras.

Een zware bergingsauto moest er aan te pas komen,  om de vrachtwagen uit het gras te halen. De klus duurde in het totaal 3,5 uur.

“Met de nodige bekeuringen en de kosten van de bergingsauto mag de chauffeur verder rijden als de juiste papieren geregeld zijn,” meldt wijkagent Richard Stuij op Instagram.

De boetes voor te hoge vrachtwagens beginnen bij ongeveer 1000 euro. De reden dat het boetebedrag zo hoog is, is niet alleen vanwege het gevaar, maar ook vanwege valse concurrentie. Het betreft daarom een zogenoemd economisch delict.