ALBLASSERDAM – Ondanks de aanhoudende regen, is de braderie van het Havenfestival op zaterdag 16 september 2017 door duizenden mensen bezocht. Desondanks was het beduidend minder druk dan andere jaren. De braderie rondom de Dam / Haven / Cortgene startte rond 09.00 uur. Vanuit de ruim 400 kramen werden tal van spullen verkocht. Daarnaast kregen bedrijven en verenigingen de mogelijkheid zich te presenteren. Eén van de publiekstrekkers was een rokende en vuurspuwende trekker van het team Red Dream op het Raadhuisplein. Verder was het mogelijk om de kerktoren te beklimmen. (zie filmpje)

Vanwege de regen, ging een aantal activiteiten niet door. Zo konden de optredens van de koren in het amfitheater niet doorgaan en waren er geen optredens van muziekvereniging Soli Deo Gloria. Aan het einde van de middag werd het droog en was er nog een waterig zonnetje te zien. Rond 17.00 uur was de braderie afgelopen.

De hoofdprijs van de Havenfestivalloterij werd gewonnen door Sander van Heusden. Hij won met zijn lot een nieuwe fiets. De eerst, tweede en derde prijs gingen naar Samantha Flach, mevrouw Henriquez en familie Versluis. De volledige uitslag is op één van onderstaande foto’s te zien.

Later volgt nog een verslag van de slotavond van het 27e Havenfestival en een terugblik met de organisatie.

Tekst, foto’s en filmpjes: Peter Stam.

 

 

Klokradio zond live uit. Een verslaggeefster is hier in gesprek met Mirjam van MK Mondzorg uit Alblasserdam.

Ook de mensen van Voedselbank Alblasserdam waren aanwezig.

Wat dit te betekenen heeft, wordt maandag bekend gemaakt.

De mensen van het Alblasserdamse tijdschrift De Kantlijn gaven ook acte de présence.

Balletjespistolen vonden gretig aftrek. Ondanks dat het bedoeld is als kinderspeelgoed, waarschuwt de politie mensen die dergelijk speelgoed kopen. Als de politie vanaf afstand de indruk heeft dat het om een echt wapen gaat, kunnen er wapens getrokken worden (of erger). Niet mee op straat lopen is het advies.

Arco Strop trok de lootjes van de Havenfestivalloterij.

Sander van Heusden won een splinternieuwe fiets.

Natuurgids en Alblasserdammer Cor Veen.