ALBLASSERDAM – De vuurwerkshow die zaterdag gegeven zou worden in de Alblasserdamse haven gaat niet. “De combinatie van het verwachte weer, de risicovolle locatie waarop het vuurwerk traditioneel wordt afgeschoten en de ketenaansprakelijkheid maken dat de verzekeringen eventuele risico’s niet afdoende kunnen afdekken,” zo laat Ariejanne de Koning, voorzitter van de Stichting Havenfestival vrijdag 15 september 2017 weten. Met de vuurwerkshow werd in de afgelopen jaren het Alblasserdamse Havenfestival knallend afgesloten.

Ariejanne vervolgt: “Het bestuur van het Havenfestival heeft samen met de gemeente en alle betrokkenen tot het laatste moment gezocht naar mogelijkheden om het vuurwerk alsnog door te laten gaan. Met nog één dag voor de boeg moest vandaag de beslissing worden gecommuniceerd.”

Zaterdag 16 september, tijdens de slotavond van het Havenfestival, is er nog wel een ‘Feest aan de Haven.’ Naast de Hermes House Band zijn er tijdens het ‘Feest aan de Haven’ optredens van de winnaars van de Havenfestival DJ contest en Iris Boermans & Friends. De toegang tot het gratis toegankelijke Landvast terrein is open vanaf 21.00 uur. Aanvang optredens: 22.00 uur.

Over het doorgaan van de Taptoe op vrijdagavond 15 september 2017 wordt op basis van de meest actuele weersverwachting om 15.00 uur een beslissing genomen. “Houd daarvoor Facebook en Twitter in de gaten,” luidt het advies.

De gondelvaart gaat vrijdagavond wel door.

Update: de taptoe gaat door.

Update2: a het bericht dat de vuurwerkshow zaterdagavond 16 september 2017 niet door kan gaan in de Alblasserdamse haven, is alles op alles gezet om met een leuk alternatief te komen. Hans Laheij van cultureel centrum Landvast laat weten: “En dat is gelukt. Om 21.30 uur is er in de Haven bij Landvast een spectaculaire Flyboardshow te zien!” Lees hier meer over deze show.