ALBLASSERDAM – Na het bericht dat de vuurwerkshow zaterdagavond 16 september 2017 niet door kan gaan in de Alblasserdamse haven, is alles op alles gezet om met een leuk alternatief te komen. Hans Laheij van cultureel centrum Landvast laat weten: “En dat is in samenwerking met het bestuur van het Havenfestival gelukt. Om 21.30 uur is er in de Haven bij Landvast een spectaculaire Flyboardshow te zien! Flyboardshows zijn zeer spectaculaire watersportshows, die gepaard gaan met spanning en sensatie en daarmee zorgen voor een werkelijk adembenemende stuntshow. De shows staan bekend om waterspektakels, bijgevallen door de mooiste technieken en stunts, want het flyboard is een uniek gegeven en staat voor snelheid, sport, kunst en topklasse entertainment in één!”

Laheij vervolgt: “De show duurt ongeveer 12 minuten, maar is zeker de moeite waard, helemaal omdat de Nederlands kampioen, net terug uit Dubai, ook z’n kunsten komt vertonen. Dus zoek tijdig een mooi plekje rondom de Haven. Het beste zicht heb je vanaf de camperplaats bij het Zuiderstek.”

Na de show volgt direct het ‘Feest aan de Haven’ (toegang is gratis) met van 22.00-01.30 uur diverse podia in en rondom Landvast, met onder andere een optreden van de Hermes House Band. De muziek gaat rond 01.00 uur uit; daarna wordt afgebouwd.

Foto (archief 2015): Cees van der Wal.