ALBLASSERDAM – In de Noordtunnel bij Alblasserdam zijn donderdagochtend 14 september 2017 rond 07.00 uur twee vrachtwagens van hetzelfde bedrijf op elkaar gebotst. De bestuurder van de achterste vrachtwagen kon na de botsing niet zelfstandig uit zijn voertuig komen, omdat zijn verwrongen deuren niet meer opengingen. De brandweer kwam met spoed ter plaatse om de 26-jarige vrachtwagenchauffeur uit Made te bevrijden.

De man is nagekeken door ambulancepersoneel, maar bleek nauwelijks gewond te zijn geraakt. Later op de ochtend heeft hij zelfs meegeholpen met het opruimen van de ‘brokken’ in de tunnel.

Voor de veiligheid werden na de aanrijding alle rijstroken richting Rotterdam afgesloten. Hierdoor ontstonden op en rondom de A15 flinke files. De ANWB spreekt inmiddels van een verkeersinfarct.

Aanleiding
De aanleiding van een ongeval was een vrachtwagen met klapband. De resten van de geklapte band lagen verspreid over de weg. Medeweggebruikers stopten in de tunnel en haalden de resten van de weg. Gevolg was dat het achteropkomende verkeer flink in de remmen moest. De 26-jarige vrachtwagenchauffeur vertelde na het ongeval hierover: “Ik zag het misgaan. Ik kreeg het niet meer aangeremd.” De man botste tegen de vrachtwagen van zijn collega die voor hem reed. Deze collega had door de aanrijding last van zijn nek, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De schade aan de voorste vrachtwagen lijkt mee te vallen.

Update 9.30 uur: De vrachtwagens zijn inmiddels uit de Noordtunnel en de weg werd schoongemaakt.
Update 9.45 uur: de tunnnel is vrijgegeven voor het verkeer.

 

De aanleiding van de aanrijding: resten van een geklapte band op de weg.