ALBLASSERDAM – De zes vluchtelingen die woensdag 13 september 2017 werden aangetroffen in een vrachtwagen bij Alblasserdam, wilden naar Engeland. Dat meldt de politie. Het zestal komt uit Irak. Vijf van hen zijn minderjarig. De vluchtelingen zaten verstopt in een vrachtwagen met snijbonen. De vrachtwagen werd bij de ‘Wrakkenplaats’ bij De Helling in Alblasserdam van de weg gehaald en gecontroleerd door de politie.

Opgelicht
“Door mensensmokkelaars zijn zij bij Duinkerke in Frankrijk opgelicht en in de ‘verkeerde’ vrachtwagen gestopt,” zo laat de politie donderdag weten.

Filmpje
Op filmbeelden (zie hieronder) van één van de agenten is te zien in wat voor ruimte de vluchtelingen twee dagen lang hebben doorgebracht. “Zij zaten met zijn zessen opeengepakt op de kratten met snijbonen. Na controle van de vrachtwagen en de waar zijn de snijbonen uit de vrachtwagen vernietigd. Deze worden niet op de markt gebracht,” aldus de politie.

Ter Apel
De vijf minderjarige vluchtelingen zijn naar het uitzetcentrum in Ter Apel gebracht. De meerderjarige vluchteling, een twintiger, is gesommeerd Nederland per direct te verlaten.

Chauffeur
De rol van de chauffeur zal nog nader onderzocht worden door de Afdeling Vreemdelingenpolitie Identificatie en Mensenhandel (AVIM).