ALBLASSERDAM – Wethouder Peter Verheij heeft woensdag 13 september 2017 in de oude Beukelmanschool aan de Lelsstraat het startsein gegeven voor de lessen van de eerste groep leerlingen die naar school gaat in het kader van het project Kansrijk Alblasserdam. De gemeente Alblasserdam betaalt voor deze leerlingen het lesgeld en het boekengeld.

De 11 leerlingen gaan beginnen in de Entree-klas van ROC Da Vinci college, een eenjarige opleiding op MBO1-niveau. Zij gaan één dag per week naar school en lopen twee dagen stage.

“Met een diploma van de Entree-klas op zak kunnen zij een opleiding op MBO2-niveau gaan volgen of op zoek gaan naar werk, bijvoorbeeld in de bouw, waar een flink tekort aan vakmensen is. Kansrijk Alblasserdam is bedoeld voor inwoners van Alblasserdam die kun kansen op de arbeidsmarkt willen vergroten,” meldt de gemeente Alblasserdam.

In de Entreeklas volgen leerlingen algemene vakken zoals Nederlands, rekenen, loopbaanbegeleiding, burgerschap en sociale- en studievaardigheden. Daarnaast zijn er beroepsgerichte vakken die aansluiten bij het beroep dat de leerlingen willen uitoefenen. ,,Als gemeente vinden wij het belangrijk dat al onze inwoners kunnen meedraaien in de maatschappij. De mensen die door Kansrijk Alblasserdam naar school gaan, vergroten hun kansen op de arbeidsmarkt. Daar dragen wij graag aan bij”, aldus wethouder Verheij.

Begin 2018 is de volgende ronde van Kansrijk Alblasserdam. Dan worden ook opleidingen op MBO2-  en MBO3-niveau aangeboden. Bij voldoende deelnemers zijn de lessen in Alblasserdam, anders op het Leerpark in Dordrecht. In de Entree-klas zijn nog een paar plekken vrij. Belangstellenden kunnen bellen naar het Da Vinci college via tel: 088-657 2657 en vragen naar de Entree-klas in Alblasserdam.

Foto’s: Peter Verheij.