ALBLASSERDAM / OUD-ALBLAS – De Alblasserdamse brandweer is woensdagochtend 13 september 2017 uitgerukt voor een lekkende gasfles op het parkeerterrein bij vv Alblasserdam aan de Vinkenpolderweg. Een automobilist reed met de gasfles, die hij net volgetankt had, door het Damdorp. Toen hij merkte dat de fles lekte, parkeerde hij zijn auto langs de Vinkenpolderweg en belde de meldkamer. De centralist besloot om de brandweer op pad te sturen om te komen helpen.

De brandweerlieden hebben een afsluiter op de fles losgedraaid en het gas uit de fles laten lopen. Daarmee was het gevaar geweken en kon de automobilist zijn weg vervolgen.

Stormschade
Iets later in de ochtend, rond 10.00 uur, waaide ter hoogte van Kooiwijk in Oud-Alblas een boom omver. De boom lag over de weg, waardoor het verkeer niet meer kon passeren. Nog voor de aankomst van de Alblasserdamse brandweer, zette een boer uit de buurt een kettingzaag in het hout. Samen met omstanders werd de boom van de weg gehaald. De brandweer kon onverrichter zake terug naar de kazerne.

Traumaheli
Eerder op de ochtend werd voor een medisch noodgeval bij een bedrijf langs de Edisonweg in Alblasserdam de traumahelikopter opgeroepen. De inzet van de helikopter werd echter, voordat deze in het Damdorp was geland, al afgezegd, omdat de situatie naar omstandigheden mee bleek te vallen.

Deel dit bericht via...