ALBLASSERDAM – Tijdens een bijeenkomst in Sportcentrum Blokweer in Alblasserdam, op zaterdag 9 september 2017, is de zaal onder het zwembad vernoemd naar badmeester Tienpond. De kleindochters van badmeester Adrie Tienpond, Addy van Luyk en Leny Klein, hadden zaterdag de eer om het naambordje van de zaal en een foto van opa te onthullen.

“We hebben gekozen om die zaal te vernoemen naar de eerste officiële badmeester die Alblasserdam heeft gekend in de persoon van de heer A. F. Tienpond. Van 1956 tot 1977 was hij actief in het voormalige openluchtzwembad het Lammetjeswiel en later, in het intussen weer vernieuwde, zwembad Blokweer,” zo vertelde Wim Vos namens de gemeente, de historische vereniging, de Wiekslag, de Reddingsbrigade en de BSSA.

Na de officiële onthullingen, werden attenties uitgereikt aan mensen die hun zwemdiploma laten zien, die behaald was in de periode 1956 – 1977 en voorzien was van de handtekening van badmeester Tienpond.

De Historische Vereniging West-Alblasserwaard heeft een fototentoonstelling geplaatst over zwembad Lammetjeswiel. De tentoonstelling is de komende weken te bezichtigen in Blokweer.