ALBLASSERDAM – De achterkant van een werkbus heeft in de vroege ochtend van zondag 10 september 2017 in brand gestaan. Het voertuig stond geparkeerd langs de Van Eesterensingel, ter hoogte van de Waalsmondelaan in Alblasserdam. Rond 06.00 uur zag een buurtbewoonster vanuit haar woning een oranje gloed. Toen zij ging kijken wat hiervan de oorzaak was, bleek er sprake te zijn van brand. Omwonenden belden de brandweer en gingen intussen zelf aan de slag met een schuimblusser.

Deze bluspoging bleek succesvol te zijn, want voor de aankomst van de politie en brandweer, was het vuur al gedoofd.

Nabij de bus, waarin onder meer een gasfles stond, werd een parachuutje gevonden. Het vermoeden bestaat dat deze parachute afkomstig is van een (elders afgestoken) lichtkogel en dat de brand door deze lichtkogel is ontstaan.