ALBLASSERDAM – Een beschonken man is zondagavond 10 september 2017 met een bedrijfswagen over de kop geslagen op de Blokweerweg, ter hoogte van de Ieplaan in Alblasserdam. Volgens getuigen kwam de man veel te hard van de dijk gereden. In de bocht ging het mis. De man botste tegen een paaltje en een lantaarnpaal, sloeg over de kop, en kwam na een botsing met een andere lantaarnpaal tegen een muurtje tot stilstand.

De bestuurder kon zelf uit zijn wagen komen en gaf direct toe te veel te hebben gedronken. Hij raakt niet / nauwelijks gewond. De politie heeft de bestuurder aangehouden op verdenking van rijden onder invloed.

Update: de politie meldt dat de man 750 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht) heeft geblazen. Dat is 3,4 keer meer dan de 220 ug/l die maximaal is toegestaan. De man is met een dagvaarding heengezonden en mag zich binnenkort bij de rechter verantwoorden.

Foto’s: G. Ouweneel, F. Verweij, J. C. Goethart en Peter Stam.