ALBLASSERDAM – In Alblasserdam worden vanaf deze maand op twee locaties Alphacursussen gegeven: in de Grote kerk aan het Cortgene en in Evangelische Gemeente Jozua aan de Ampèrestraat. Tijdens deze gratis cursus gaan de deelnemers op zoek naar de zin van het leven. Tijdens tien interactieve bijeenkomsten ontdekken de cursisten wat het christelijk geloof inhoudt. Iedere bijeenkomst wordt gestart met een gezamenlijke maaltijd.

Na het eten wordt er een verhaal verteld. Na de (koffie)pauze is er alle ruimte om vragen en gedachten te delen naar aanleiding van het onderwerp. Halverwege de cursus gaat de Alphagroep van gemeente Jozua een weekend met elkaar weg. Tijdens dit weekend is er veel ruimte voor doorpraten en elkaar beter leren kennen.

Introductieavond Grote Kerk: D.V. 20 september, 19.00 uur. Voor alle praktische informatie locatie Grote Kerk, zie: https://alpha-cursus.nl/cursus/alpha-alblasserdam-5/

Introductieavond gemeente Jozua: D.V. 19 september, 19.00 uur. Voor alle praktische informatie locatie gemeente Jozua, zie: https://alpha-cursus.nl/cursus/alpha-alblasserdam-8/

De organisatie laat weten: “De Alphacursus is geschikt voor mensen die niets tot weinig over het christelijk geloof weten. Ook voor mensen die hun kennis op willen frissen of willen groeien in hun geloof is de cursus een aanrader. De cursus biedt tevens kansen tot het ontmoeten van nieuwe mensen. Gedurende de cursus worden waardevolle contacten opgebouwd en kunnen zelfs vriendschappen ontstaan. Geef jezelf op en breng gerust iemand mee. Of geef een ander op en kom zelf mee! De cursus is gratis. Alleen voor het weekend weg vragen we een bijdrage.”