ALBLASSERDAM / RIDDERKERK – De politie heeft donderdag 7 september 2017 beelden gepubliceerd van de autocrash die op zaterdagavond 29 april van dit jaar plaatsvond op de A15 tussen Alblasserdam en Ridderkerk. De beelden (zie hieronder) zijn gemaakt vanuit de politiehelikopter.

Een 40-jarige man uit Rotterdam vloog zaterdagavond 29 april 2017 met 180 kilometer per uur uit de bocht gevlogen en tien keer over de kop geslagen op de snelweg, net na de Noordtunnel bij Alblasserdam. Na het ongeval vloog het voertuig van de Rotterdammer in brand.

Schietgebaren
Op de bewuste zaterdagavond stroomden bij de meldkamer van de politie de meldingen binnen over een automobilist met asociaal rijgedrag. De automobilist reed vanuit Gorinchem naar Rotterdam over de A15. “Hij reed niet alleen veel te hard, maar deed ook alsof hij op andere weggebruikers wilde schieten met handgebaren. Politieagenten gingen de snelweg op om de wegpiraat te zoeken en zo snel mogelijk te stoppen,” vertelde een woordvoerder van de politie.

Politiehelikopter
Tijdens de zoektocht naar de man, vloog ook de politiehelikopter mee. De inzittenden van de heli hadden de man al snel in beeld en wisten te vertellen dat de man, zo’n twee kilometer na de Noordtunnel uit de bocht was gevlogen op de afrit.

Tien keer over de kop
De woordvoerder vervolgt: “De auto raakte twee lantaarnpalen, sloeg tien keer over de kop en vloog in brand. De bestuurder kon net op tijd ontsnappen en werd even later in de bosjes aangehouden. De man die niet vrij was van alcohol, is voor controle naar het ziekenhuis gebracht en daar vervolgens aangehouden.”

De politie laat donderdag weten dat er tegen de man diverse processen-verbaal zijn opgemaakt. Onder meer voor rijden onder invloed. Het rijbewijs van de Rotterdammer is ingevorderd. De verdachte zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden.