ALBLASSERDAM – De ouders van de 11-jarige jongen, die afgelopen week zijn been brak in het Fregat in Alblasserdam, willen via deze website de eigenaar van de hond en de buurtbewoners bedanken voor de hulp die zijn hebben geboden. De jongen was 1 september in het Fregat in het Damdorp aan het spelen, toen hij een hond op zich af zag komen. De tiener sloeg op de vlucht en brak zijn been.

“Na alle reacties van de ‘jury’s’ hier uit Alblasserdam willen wij laten weten dat we de hond noch de eigenaar iets verwijten. Wij zouden de eigenaar van de hond en de buurtbewoners graag langs deze weg willen bedanken voor de hulp die ze onze zoon geboden hebben,” zo laten de ouders van de jongen weten.

De ouders vervolgen: “Vijf jaar geleden heeft onze zoon zijn been gebroken nadat hij geschept werd door een wielrenner. Na een operatie hebben ze drie schroeven geplaatst in het been van onze zoon en na deze periode leek alles goed genezen te zijn. Maar na vijf jaar kreeg hij toch weer last van zijn been waarna we stappen hebben ondernomen voor een onderzoek. Voordat het zover kon komen gebeurde de situatie van afgelopen vrijdag. Hierbij is hij van de hoge stoep gesprongen, waarna hij hevige klachten kreeg aan zijn been. Na wat foto’s in het ziekenhuis bleek de breuk op dezelfde plek te zijn als die van vijf jaar geleden. (er zouden wel reacties kunnen komen met dat dit niet mogelijk kan zijn, maar dit blijkt wel zo te zijn) Onze zoon is zaterdagmorgen opnieuw geopereerd aan zijn been waarbij de oude schroeven verwijderd zijn en een plaat is aangebracht. In verband met hevige pijn in zijn been mocht hij niet naar huis.”

Onder op Facebook stelden ‘reageerders’ dat de eigenaar van de hond aansprakelijk gesteld moet worden, omdat de hond losgelopen zou hebben en dat de hond op cursus moet. Anderen namen het juist op voor de eigenaar van de hond. “Wat oordelen jullie verschrikkelijk snel zeg. Misschien is die hond wel ontsnapt uit een tuin of zo. Heel veel sterkte voor de jongen!,” schreef Sandra Breedveld. Cagdas Akcay vulde aan: “De hond wilde misschien spelen. Voor een kind kan het heel erg aanvallend overkomen.”