NIEUW-LEKKERLAND – Zaterdag 9 september 2017 staat Sporthal de Klipper in Nieuw-Lekkerland volledig in het teken van volleybal door de jeugd. Volleybalvereniging Molenwiek ’74 is dan namelijk gastheer van het 11e IJssel en Lek volleybaltoernooi. Aan dit volleybaltoernooi doen maar liefst meer dan 70 teams uit de Krimpenerwaard en de Alblasserwaard mee, maar ook enkele teams die speciaal op uitnodiging mee doen. Het toernooi heeft een internationaal tintje met deelname van een team uit België.

Voor de 11e keer is het de organisatie gelukt om een aantrekkelijk toernooi in elkaar te zetten. Om 9.00 uur wordt door de allerkleinste volleyballertjes de eerste ballen geslagen. Het toernooi wordt afgesloten met het toernooi voor de A-jeugd die rond de klok van 21.00 uur het toernooi afsluiten.

Plezier staat centraal en het toernooi past goed in de voorbereiding op de komende competitie. Toch staat er wel degelijk wat op het spel. Inzet van het toernooi is namelijk de felbegeerde wisselbeker voor de beste vereniging.  Per leeftijdscategorie is er natuurlijk ook onderlinge competitie tussen de teams, al gaat iedereen met een prijs naar huis. De voorzitter van Molenwiek ’74 vult daarbij aan dat “… iedereen die met plezier gespeeld heeft en naar zijn beste inzet en talent gespeeld heeft, is wat mij betreft een winnaar (ook al heb je misschien alle wedstrijden verloren)!…”.

Ouders, supporters en andere geïnteresseerden zijn natuurlijk van harte welkom om te komen kijken en aan te moedigen.