ALBLASSERDAM – De installatie van de fonteinen in de Van Eesterensingel in Alblasserdam is vervangen. De fonteinen, in de waterbakken die in 2000 werden aangelegd, waren aan reguliere vervanging toe. “De installatie was op technische levensduur afgeschreven en gaf niet meer het gewenste resultaat,” meldt een woordvoerster van de gemeente.

In de afgelopen maanden zijn de pompen, de installatie en de leidingen vervangen. Verder is er verlichting bij gemaakt en zijn er maatregelen getroffen om het drijfvuil (plastic en natuurlijk vuil) uit de fonteinkoppen te houden. De woordvoerster legt uit: “Met name in de zomermaanden was er veel algengroei. Zwerfvuil gaf het gehele jaar verstoppingsproblemen.”

Ter hoogte van Montana was wekenlang sprake van een lekkage. Deze lekkage was het effect van een hoger waterpeil. Dit is inmiddels gecorrigeerd.

De totale renovatiekosten bedragen 29.000 euro.

De fonteinen zijn in de avond tot 22.00 uur verlicht in diverse kleuren.

Deze lekkage is inmiddels verholpen.