ALBLASSERDAM – “Wij, Thomas, Peter en Sonja Reijswoud, willen graag via deze weg Jasper de Raad en zijn vrienden bedanken voor de super, geweldige verrassing van afgelopen zaterdagmiddag.”

Vader Peter, moeder Sonja en zoon Thomas (20) uit de Begoniastraat in Alblasserdam glunderen nog steeds als ze terugdenken aan afgelopen zaterdag. Thomas zag toen namelijk een grote wens in vervulling gaan: een bezoek aan het circuit in Zandvoort. De twintiger, die een ernstige spierziekte heeft, werd bij zijn woning opgehaald en door de politie als VIP begeleid. Aan de actie werkten de Stichting Kanjer Wens, het Rode Kruis en de politie mee. De aanvraag voor het dagje uit werd gedaan door een buurvrouw.

Op de terugweg was er een extra verrassing voor Thomas. Moeder Sonja vertelt: “Jasper de Raad (29) had allemaal vrienden benaderd. De hele groep stond met motoren, quads en auto’s bij het tankstation voor de Noordtunnel te wachten. Ze zwaaiden en riepen. Het was één en al emotie. De rijdende erehaag reed mee naar huis in Alblasserdam.”

De deelnemende organisaties waren al bedankt. Als verrassing wil het gezin Reijswoud ook hun (over)buurman Jasper nogmaals bedanken via Alblasserdamsnieuws.nl. Thomas: “We willen Jasper en natuurlijk ook zijn vrienden en alle andere mensen die hieraan hebben meegewerkt bedanken. Het was echt geweldig!”