ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam laat vanaf oktober de deklaag van de Oude Torenweg en de Randweg tussen de Wensveenrotonde en de Vondellaan in Alblasserdam vernieuwen. De laag is volgens  de gemeente toe aan vervangen. Verder worden drie kruispunten op de route aangepast en veiliger gemaakt.Tijdens een inloopavond op dinsdag 5 september informeert de gemeente Alblasserdam omwonenden over werkzaamheden.

“Het wegdek van de Oude Torenweg en de Randweg tussen de Wensveenrotonde en de Vondellaan is toe aan een nieuwe deklaag. Bovendien zijn diverse aanpassingen nodig aan drie kruispunten op de route. Zo vraagt de kruising Vondellaan/Randweg al enige tijd om maatregelen om de oversteek voor met name fietsers veiliger te maken. Deze aansluiting wordt als eerste aangepakt. Ook de ontsluiting van de wijk De Waterhoven wordt voor fietsers veiliger gemaakt. De kruising Vinkenpolderweg/Oude Torenweg is het derde kruispunt dat wordt verbeterd,” aldus de gemeente in een persbericht.

Omdat de locaties aan dezelfde weg liggen, wil de gemeente de werkzaamheden zoveel mogelijk gecombineerd laten uitvoeren. De uitvoering gebeurt in fases om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Aan de planning van de diverse werkzaamheden wordt op dit moment nog gewerkt.

Tijdens de inloopavond op dinsdag 5 september in de burgerzaal van het gemeentehuis kunnen omwonenden de ontwerpen voor de kruispunten bekijken. De tekeningen liggen ter inzage en mensen kunnen vragen stellen. Belangstellenden zijn tussen 19.00 en 20.30 uur welkom.