ALBLASSERDAM – Op de parkeerplaats bij de Waterbus, ter hoogte van de Kraanbaan in Alblasserdam, zijn vrijdagavond 25 augustus 2017 drie jongeren aangehouden voor wapenbezit. Bij de één werd een honkbalknuppel aangetroffen, bij de ander een boksbeugel en drie messen en bij de derde een nepvuurwapen.

De politie kwam halverwege de avond met vier wagens ter plaatse, nadat een buurtbewoner melding had gemaakt van een groep jongeren met scooters die mogelijk wapens bij zich zouden hebben.

Honkbalknuppel
De hele groep, inclusief een bestuurder van de auto, werd staande gehouden. In de auto bleek een honkbalknuppel gevonden. De automobilist, een 19-jarige Alblasserdammer werd bij die constatering aangehouden.

Messen en nepvuurwapen
De andere jongeren werden vervolgens één voor één gefouilleerd. Bij hen werd in eerste instantie niets strafbaars aangetroffen. Na het fouilleren werden ook nog twee rugtassen gecontroleerd. In de ene tas zaten drie messen en een boksbeugel. In de andere tas zat een nepvuurwapen, dat op een echt vuurwapen leek. De eigenaren van de tassen, een 18-jarige Alblasserdammer en een 17-jarige Nieuw-Lekkerlander, werden vervolgens ook aangehouden.

Het aangehouden drietal zit vast voor verhoor.