ALBLASSERDAM – Tijdens een bijeenkomst in Sportcentrum Blokweer in Alblasserdam, op zaterdag 9 september 2017, wordt een zaal vernoemd naar badmeester Tienpond. “We hebben gekozen om die zaal te vernoemen naar de eerste officiële badmeester die Alblasserdam heeft gekend in de persoon van de heer A. F. Tienpond. Van 1956 tot 1977 was hij actief in het voormalige openluchtzwembad het Lammetjeswiel en later, in het intussen weer vernieuwde, zwembad Blokweer,” zo laat Wim Vos namens de gemeente, de historische vereniging, de Wiekslag, de Reddingsbrigade en de BSSA weten.

De onthulling van het officiële aandenken zal om 11.00 uur worden gedaan door de beide kleindochters van de heer Tienpond. Aansluitend worden attenties uitgereikt aan mensen die hun zwemdiploma laten zien, die behaald is in de periode 1956 – 1977 en voorzien is van de handtekening van badmeester Tienpond.

De Historische Vereniging West-Alblasserwaard zal een fototentoonstelling plaatsen over zwembad Lammetjeswiel, die veertien dagen lang te bezichtigen zal zijn.