ALBLASSERDAM – De brug over de Middelwetering, ter hoogte van de Anjerstraat / het Kamgras in Alblasserdam wordt vanaf 4 september 2017 versterkt. Uit onderzoek is gebleken dat de brug niet meer voldoet aan de huidige technische eisen om de verkeersbelasting op te vangen. Tijdens de werkzaamheden wordt het betonnen dek van de brug versterkt. Door het uitvoeren van deze werkzaamheden blijft de veiligheid van de brug gewaarborgd.

De werkzaamheden duren ongeveer vier weken. Tijdens de werkzaamheden, die tot 29 september duren, is de brug gesloten voor autoverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen de brug wel gebruiken. Autoverkeer wordt omgeleid. De omleidingsroute wordt aangegeven met gele borden.

Na het afronden van de werkzaamheden, moet het betonnen dek van de brug uitharden.
Gedurende deze periode blijft de brug gesloten voor autoverkeer. Als het beton sneller uithardt, gaat de brug eerder open.