PAPENDRECHT – De politie heeft maandag 21 augustus 2017 een dronken vrachtwagenchauffeur van de snelweg gehaald. Dit gebeurde op de A15 tussen Papendrecht en Alblasserdam. De politie kreeg in de ochtend een melding van iemand dat een vrachtwagenchauffeur alle rijbanen nodig had om zijn bestemming te halen. Agenten reden hierop direct naar de snelweg om het voertuig te onderscheppen.

Volgens de politie moesten andere bestuurders uitwijken naar de vluchtstrook om een aanrijding te voorkomen.

Nadat de agenten de vrachtwagen langs de kant hadden gezet, kwam de alcoholgeur hen tegemoet. Een blaastest op het politiebureau wees uit dat de man 1015 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht blies. Dat is ruim 4,5 keer meer dan is toegestaan. Het rijbewijs werd bij die constatering direct ingevorderd. Meneer mag zich binnenkort voor de rechter gaan verantwoorden.

Politie Drechtsteden Buiten bedankt via de sociale media de melder. “Onze dank gaat uit naar de alerte melder die ons tijdig op de hoogte bracht. Dit had immers veel erger af kunnen lopen,” aldus de politie.

Foto’s: Politie Drechtsteden Buiten.