ALBLASSERDAM/KINDERDIJK – De brandweerkorpsen van Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland zijn maandag 21 augustus 2017 opgeroepen voor meldingen van een gaslucht. De brandweer van Alblasserdam werd even na 15.30 uur opgeroepen voor een gaslucht in de Eksterstraat en kwam met spoed ter plaatse. Daar bleek dat de gasleiding lek was geraakt tijdens het in de grond slaan van een paal. Stedin heeft het lek gedicht.

Tien minuten na de melding in Alblasserdam, werd brandweer Nieuw-Lekkerland gealarmeerd voor een gaslucht in een tuin langs de Molenstraat in Kinderdijk. Een buurtbewoner had de gemeente gebeld, omdat er al geruime tijd planten doodgingen. Toen de gemeente poolshoogte kwam nemen, werd Stedin ingeschakeld. Stedin belde vervolgens direct de brandweer voor bijstand.

Na het open graven van de grond, bleek dat een steen de leiding had beschadigd. De bewoners vermoeden dat de leiding al meer dan twee jaar gas lekt. Medewerkers van Stedin zijn tot aan het begin van de avond bezig geweest met het repareren van de leiding.

Foto’s: William van de Pol en Cees van der Wal.