ALBLASSERDAM – “Komende zaterdagochtend 26 augustus 2017 trappen we het seizoen af, net als vorig jaar, met het wieden van de bramen en de wingerd in de griend aan de Blokweerweg in Alblasserdam. Het broedseizoen is dan voorbij,” zo laat Nel de Vries van de Stichting Groene Long / Park huis te Kinderdijk zaterdag 19 augustus 2017 weten.

De Vries vervolgt: “We mogen de griend weer in om een paar uurtjes dit voorwerk te doen, zodat het knotten komende winter makkelijker wordt. We verzamelen bij het hek aan de Blokweerweg, deze keer om 9.30 uur. We willen dan werken tot 12.00 uur. Natuurlijk wordt er voor koffie/thee/koek gezorgd, geen afsluitende lunch deze keer.”

Een vaste groep vrijwilligers zet zich hier geheel belangeloos voor in. De Vries: “Iedereen die zin en tijd heeft om de Stichting De Groene Long met dit werk te willen ondersteunen is welkom. Jong, oud, man vrouw, iedereen is welkom. Er wordt natuurlijk voor gereedschap gezorgd. Trek een werkbroek aan en een paar stevige schoenen of laarzen en kom helpen.”

Vanaf begin november begint het echte knotten dan weer. De vrijwilligers zijn van plan om komend seizoen zowel in de griend aan de Blokweerweg als in het Park huis te Kinderdijk / Lammetjeswiel te gaan werken.

De Groene Long heeft in de afgelopen tijd ook accounts aangemaakt op sociale media. Zo is de stichting vanaf heden te volgen op Facebook en Instagram. De planning is dat daar in ieder geval natuurfoto’s van het gebied De Groene Long in Alblasserdam op geplaatst worden.