ALBLASSERDAM – Jeugdland 2017 is maandag 14 augustus 2017 van start gegaan in en rondom Landvast aan de Haven in Alblasserdam. Zo’n 300 kinderen brachten maandag een bezoek aan de vakantie-activiteitenweek in de laatste week van de schoolvakantie. Tot vrijdag 18 augustus zijn er tal van activiteiten te doen. Zo kunnen kinderen knutselen, zagen, bloemschikken, handwerken, hutten bouwen, spelletjes doen, koekjes bakken, muziek maken en meer.

Bos
“Ook voor dit jaar hebben we gewerkt aan een aantrekkelijk, leuk en gevarieerd programma’, vertelt voorzitter Cynthia Prins van Jeugdland. Het thema van de week is dit jaar ‘bos’. Prins: “We hebben voor de kleinsten een kabouterzoektocht georganiseerd door Bos Rijkee. Samen met Kunstkanjers maken we ook een kunstwerk van vogelhuisjes voor in het Bos Rijkee. Veel van onze knutsels binnen zijn ook aangepast op het thema.” Het thema is tot stand gekomen door een oproep op de Facebookpagina van Jeugdland waar massaal op werd gereageerd.

Timmerdorp
Op de parkeerplaats van Landvast gingen maandag bijna 70 kinderen aan de slag met het bouwen van een hut van hout. De kinderen hadden 500 pallets, 6 kuub lattenhout, 2 kuub plankenhout en heel veel spijkers ter beschikking. In het totaal worden er in de komende dagen elf hutten gebouwd.

Bedrijvendag
Aanstaande donderdag wordt er bij Jeugdland een bedrijvendag gehouden. Diverse bedrijven zullen met de kinderen aan de slag gaan en ook de brandweer, de politie en de ambulance zijn aanwezig.

Scouting
Het programma van vrijdag is aangepast. Op de slotdag zouden activiteiten plaatsvinden op het terrein van Scouting Alblasserdam. Echter, door het noodlottige ongeval dat afgelopen week plaatsvond in de Belgische Ardennen, waarbij twee leden van de scouting om het leven kwamen, is besloten om het programma bij de scouting af te gelasten. Jeugdland laat weten: “Wij hebben vrijwilligers en sponsoren bereid gevonden om op een andere wijze invulling te geven aan de vrijdagochtend in Landvast. Wij draaien nog een dag door, waarbij wij nog enkele activiteiten binnen aanbieden die wij ook van maandag tot en met donderdag op het programma hebben staan. Daarnaast is er nog een verrassingsactiviteit. De week- en snoepkaarten zijn dus gewoon geldig op vrijdagochtend en er kan ook deze ochtend nog een dagkaart gekocht worden bij de kassatent. Wij verwelkomen de kinderen dan ook graag op vrijdag 18 augustus vanaf 9.00 tot 11.30 bij Landvast.”

Vrijwilligers
Het evenement wordt dit jaar draaiende gehouden door minimaal zestig vrijwilligers. “En we kunnen nog meer hulp gebruiken,” vertelt voorzitter Cynthia Prins. “Vrijwilligers kunnen ook deze week nog komen helpen. Dat kan heel laagdrempelig door langs te komen en bij ons aan te melden. Dit hoeft niet per se voor meerdere dagen. Hulp voor bijvoorbeeld een halve dag is ook welkom.”

Meer
Meer informatie over tijden, prijzen en activiteiten is te vinden op de website van Jeugdland.